wtorek, 23 września 2014

Przecier warzywny

Przepis na pysznego gerberka warzywnego, który dostałam od Pauliny Borczyńskiej

"Przecier warzywny
Składniki:
przecier z dowolnego warzywa (ja użyłam pomidorowego* - ważne żeby był bez przypraw i domowy!),
ogórek*,
płatki owsiane,
liście mniszka
Sposób przygotowania: dowolne warzywo ucieramy na tarce do uzyskania gładkiego musu. Dodajemy pokrojonego ogórka i płatki owsiane dla zagęszczenia. Całość posypujemy mniszkiem. Gotowe!"

Wybrane przez nas warzywo można też zblendować :). Fajną opcją jest zrobienie takiego musu w dużej ilości i zamrożenie go na później, np. w taki sposób.
Źródło: Paulina

Miłego pichcenia!

*tak, wiemy, że zasadniczo pomidor i ogórek to owoce, ponieważ mają nasiona ale ze względu na ich smak itp. określamy je tutaj jako warzywa, w celu uproszczenia ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz